Aktiviti
DANA PERLU YWM AGIH 40 PEK MAKANAN KEPERLUAN KEPADA PENDUDUK YANG TERJEJAS DI PINANG TUNGGAL, PULAU PINANG
15-08-2021

Pinang Tunggal, 15 Ogos 2021 - YWM menuju ke Pinang Tunggal, Pulau Pinang bersama 40 pek makanan keperluan. Kebanyakan penerima merupakan golongan B40 yang terjejas pendapatan dalam tempoh pandemik ini. Ada diantara mereka yang telah diberhentikan kerja, perniagaan tidak dapat diteruskan dan terputus bekalan makanan kerana tiada pendapatan.

Mewakili YWM, baki pek makanan telah disampaikan sendiri oleh wakil penduduk kepada para penerima. Terima kasih kepada wakil penduduk atas kerjasama yang diberikan. Semoga usaha mereka ini dalam menjaga kebajikan penduduk setempat diberi ganjaran yang sebaik-baiknya oleh Allah.

Semoga wabak Covid-19 ini segera hilang di bumi Malaysia dan di dunia agar semua mereka yang terjejas dapat kembali menikmati kehidupan seperti sebelum ini.

اللهم إني أعوذ بك من البرص والجنون والجذام ومن سيئ الأسقام

“Ya Allah aku berlindung denganMu daripada penyakit sopak, penyakit gila, penyakit kusta dan daripada segala penyakit berbahaya yang lain.”

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program Dana Perlu di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka. Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPERLU.


Kongsi Kongsi