Aktiviti
DANA PELAJAR YWM SUMBANG 10 BUAH TABLET KEPADA SK PULAU MERANTI, PUCHONG, SELANGOR
10-09-2021

Puchong, 10 September 2021 - Masalah ketiadaan peranti merupakan masalah utama yang membelenggu kehidupan anak-anak pelajar kita pada hari ini. Ibu bapa tidak berkemampuan untuk menyediakan peranti yang secukupnya buat anak-anak, masakan nak beli peranti, duit yang ada perlu didahulukan pada perkara penting, yakni makanan asas.

YWM telah menerima permohonan dari wakil guru SK Pulau Meranti. Ramai anak murid yang tergolong dalam B40 tidak mempunyai gajet dan sukar untuk libatkan diri dalam PdPR. YWM sentiasa usahakan untuk bantu para guru dan pelajar yang memerlukan ini. Tidak banyak yang kami dapat bantu, tetapi InsyaAllah ia dapat mengurangkan sedikit beban keluarga para pelajar dan pada masa yang sama memudahkan urusan pengajaran para guru-guru. Setidak-tidaknya, kami dapat melihat kegembiraan yang terpancar di wajah mereka.

“…terima kasih Yayasan Waqaf Malaysia prihatin akan anak-anak kami yang ketiadaan peranti untuk belajar di rumah.. semoga usaha baik YWM ini dapat bantu lebih ramai pelajar yang memerlukan diluar sana..”

Ucapan terima kasih ini kami panjangkan kepada semua penyumbang Dana PELAJAR YWM. Amanah anda kami agihkan sebaiknya.

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program Dana Pelajar di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka. Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPELAJAR

Semoga wabak Covid-19 ini segera hilang di bumi Malaysia dan di dunia agar semua mereka yang terjejas dapat kembali menikmati kehidupan seperti sebelum ini.

اللهم إني أعوذ بك من البرص والجنون والجذام ومن سيئ الأسقام

“Ya Allah aku berlindung denganMu daripada penyakit sopak, penyakit gila, penyakit kusta dan daripada segala penyakit berbahaya yang lain.”


Kongsi Kongsi