Aktiviti
DANA PELAJAR YWM SUMBANG TABLET UNTUK JALANI SESI PdPR DI PERLIS
22-08-2021

Alor Setar, 22 Ogos 2021 - YWM telah menerima permohonan Dana Pelajar dari sebuah keluarga di Kampung Alor Semela, Alor Setar. Hasil selidikan dan sebagainya, keluarga ini ternyata layak untuk menerima agihan Dana Pelajar YWM. Puan ini seorang suri rumah, manakala suaminya pula bekerja sebagai pemandu lori sampah. Mereka tinggal bersama 4 orang anak dimana 3 daripada mereka masih bersekolah. Mereka terpaksa bergilir-gilir memakai telefon pintar ibunya untuk belajar.

YBrsh. Encik Abdul Halim bin Mat Yusop selaku Timbalan Ketua Pegawai Eksekutif Yayasan Waqaf Malaysia menyampaikan sebuah tab kepada keluarga ini. Bukan hanya tablet semata-mata, kami turut bawakan pek makanan Dana Perlu YWM kepada keluarga ini. Tiada perkataan dapat digambarkan, selain jelas kelihatan kegembiraan di wajah keluarga ini. Ya Allah, Kau permudahkanlah urusan keluarga ini.

Tidak banyak yang kami dapat bantu, tetapi InsyaAllah ia dapat mengurangkan sedikit beban yang mereka hadapi. Setidak-tidaknya, kami dapat melihat kegembiraan yang terpancar di wajah mereka.

“…terima kasih Yayasan Waqaf Malaysia kerana sumbangkan tablet buat anak-anak saya, dalam banyak-banyak permohonan, anak -anak saya terpilih, saya bersyukur sangat, terima kasih YWM..”

Ucapan terima kasih ini kami panjangkan kepada semua penyumbang Dana Pelajar YWM. Amanah anda kami agihkan sebaiknya. Terima kasih juga kepada agensi-agensi agama peringkat negeri yang turut banyak membantu.

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program Dana Pelajar di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Terima kasih MAMEE-Double Decker Sdn. Bhd. Sumbangan anda, sinar buat mereka. Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPELAJAR.

Semoga wabak Covid-19 ini segera hilang di bumi Malaysia dan di dunia agar semua mereka yang terjejas dapat kembali menikmati kehidupan seperti sebelum ini.

‎اللهم إني أعوذ بك من البرص والجنون والجذام ومن سيئ الأسقام

“Ya Allah aku berlindung denganMu daripada penyakit sopak, penyakit gila, penyakit kusta dan daripada segala penyakit berbahaya yang lain.”


Kongsi Kongsi