Aktiviti
DANA PELAJAR YWM SUMBANG 20 BUAH TABLET KEPADA 2 BUAH SEKOLAH DI PERLIS
21-08-2021

Kangar, 15 Ogos 2021 - Masalah ketiadaan peranti merupakan masalah utama yang membelenggu kehidupan anak-anak pelajar kita pada hari ini. Kebanyakan Ibu bapa tidak berkemampuan untuk menyediakan peranti yang secukupnya buat anak-anak. Prihatin dengan masalah ini, YWM membantu mereka-mereka yang terjejas ini.

Melalui program turun padang kami ke negeri Perlis kali ini, sebanyak 2 buah sekolah telah menerima manfaat sumbangan Dana Pelajar YWM ini iaitu sebanyak 10 buah tablet di setiap sekolah masing-masing. Antara sekolah yang menerima adalah:

  1. Sekolah Kebangsaan LKTP Chuping;dan
  2. Sekolah Kebangsaan Jalan Raja Syed Alwi

Tidak banyak yang kami dapat bantu, tetapi InsyaAllah ia dapat mengurangkan sedikit beban keluarga para pelajar dan pada masa yang sama memudahkan urusan pengajaran para guru-guru. Setidak-tidaknya, kami dapat melihat kegembiraan yang terpancar di wajah mereka.

“…terima kasih Yayasan Waqaf Malaysia prihatin akan anak-anak kami yang ketiadaan peranti untuk belajar di rumah.. semoga usaha baik YWM ini dapat bantu lebih ramai pelajar yang memerlukan diluar sana..”

Ucapan terima kasih ini kami panjangkan kepada semua penyumbang Dana Pelajar YWM. Amanah anda kami agihkan sebaiknya.

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program Dana Pelajar di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka. Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPELAJAR

Semoga wabak Covid-19 ini segera hilang di bumi Malaysia dan di dunia agar semua mereka yang terjejas dapat kembali menikmati kehidupan seperti sebelum ini.

‎اللهم إني أعوذ بك من البرص والجنون والجذام ومن سيئ الأسقام

“Ya Allah aku berlindung denganMu daripada penyakit sopak, penyakit gila, penyakit kusta dan daripada segala penyakit berbahaya yang lain.”


Kongsi Kongsi