Aktiviti
DANA PERLU YWM AGIH 50 PEK MAKANAN KERING KEPADA PELAJAR B40 KUALA AMPANG, AMPANG, SELANGOR
09-07-2021

Ampang, 9 Julai 2021 - Dana Perlu Yayasan Waqaf Malaysia terus membantu mereka yang memerlukan pada waktu yang sukar ini. Kali ini kami mendapat perkhabaran bahawa terdapat 50 pelajar @SK 1 Kuala Ampang yang sedang dalam keadaan memerlukan bantuan keperluan asas. Mereka ini merupakan keluarga B40 dan juga yang terjejas pendapatan sejak pandemik Covid19 melanda negara lebih-lebih lagi pada PKP 3.0 ini. Prihatin dengan keadaan mereka, kami terus menyediakan pek makanan kering untuk diserahkan kepada semua keluarga para pelajar ini.

Alhamdulillah, urusan agihan pek makanan keperluan dipermudahkan dengan kerjasama pihak SK Kuala Ampang. Terima kasih Cikgu Shafri, guru-guru dan pengurusan sekolah.

Lega sedikit hati kami setelah agihan pek makanan ini sampai ke tangan para penerima yang sedang memerlukan ini. Sumbangan dari YWM ini tidaklah sebesar mana, tapi sekurang-kurangnya dapatlah mengurangkan sedikit kegusaran kepada ibu bapa dan secara tidak langsung memberi ketenangan kepada anak-anak ini untuk fokus dalam pelajaran.

Kami mendoakan agar para penerima ini sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan harian mereka.

Ribuan terima kasih diucapkan kepada para guru-guru dan pihak pengurusan SK Kuala Ampang yang banyak membantu YWM mengagihkan sumbangan ini. Semoga anda semua diganjari pahala berlipat kali ganda, InsyaAllah.

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program Dana PERLU di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka.

جزاكم الله خيرا كثيرا و جزاكم الله احسن الجزاء

Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPERLU.


Kongsi Kongsi