Aktiviti
DANA PERLU YWM AGIH 35 PEK MAKANAN KERING KEPADA PENDUDUK TERJEJAS PENDAPATAN DI KAMPUNG RINCHING, BERANANG, SELANGOR
08-07-2021

Beranang, 8 Julai 2021 - Yayasan Waqaf Malaysia sekali lagi mendapat perkhabaran duka. Kali ini daripada wakil Ketua Kampung Rinching yang menyatakan bahawa terdapat 35 buah keluarga yang sedang memerlukan bantuan bekalan makanan. Mereka ini merupakan keluarga yang terjejas pendapatannya sejak pandemik Covid19 melanda negara lebih-lebih lagi pada PKP 3.0 ini. Prihatin dengan keadaan mereka, kami terus menyediakan pek makanan kering untuk diserahkan kepada semua keluarga ini.

InsyaAllah, pek makanan akan segera diagihkan ke rumah-rumah para penerima oleh Ketua-Ketua Kampung. Terima kasih kami dahulukan buat semua yang menjayakan usaha ini. Sumbangan dari YWM ini tidaklah sebesar mana, tapi sekurang-kurangnya dapatlah mengurangkan sedikit beban mereka.

Kami mendoakan agar para penerima ini sentiasa dimurahkan rezeki dan dipermudahkan segala urusan harian mereka.

Ribuan terima kasih diucapkan kepada semua Ketua Kampung Rinching, Beranang, Selangor yang banyak membantu YWM untuk mengagihkan sumbangan ini.

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program Dana PERLU di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka.

جزاكم الله خيرا كثيرا و جزاكم الله احسن الجزاء

Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPERLU.


Kongsi Kongsi