Aktiviti
64 KELUARGA DAN 4 PENGAWAL KESELAMATAN TERIMA SUMBANGAN DANA PERLU YWM
02-07-2021

Cheras, 2 Julai 2021 - Sedih rasanya bila kami dapat maklumat daripada pihak SK Batu Sembilan terdapat beberapa keluarga pelajar yang sedang susah hati kerana stok makanan makin berkurangan. Ada keluarga pelajar ini pendapatan ibubapanya terjejas. Dan yang lebih menyedihkan, 4 daripadanya telah kehilangan ibu atau bapa atau keduanya akibat Covid 19.

Kami terus tampil membantu. Tak banyak, tapi diharapkan sumbangan ini dapat mengurangkan gusar sang ayah menyediakan bekalan makanan untuk keluarga. Dapat juga mengisi perut si anak supaya cergas untuk PdPR.

"Terima kasih Yayasan Waqaf Malaysia! Terima kasih sangat2 sebab bantu saya sekeluarga"

Semoga wabak Covid-19 ini segera hilang di bumi Malaysia dan di dunia agar semua mereka yang terjejas dapat kembali menikmati kehidupan seperti sebelum ini.

اللهم إني أعوذ بك من البرص والجنون والجذام ومن سيئ الأسقام

“Ya Allah aku berlindung denganMu daripada penyakit sopak, penyakit gila, penyakit kusta dan daripada segala penyakit berbahaya yang lain.”

Sebelum kami melangkah keluar, kami terlihat pengawal keselamatan tekun bertugas untuk memastikan kawasan sekolah sentiasa selamat. Memandangkan kotak sumbangan masih berbaki, lantas kami menuju ke 'pejabat' mereka untuk berkongsi kegembiraan bersama mereka. Alhamdulillah, ada tambahan rezeki untuk mereka berempat!

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program #DanaPerlu di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka.

جزاكم الله خيرا كثيرا و جزاكم الله احسن الجزاء

Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPERLU.


Kongsi Kongsi