Aktiviti
Seminar Kesedaran Berwakaf Peringkat Negeri Perlis Tahun 2022 sempena Roadshow Kesedaran Berwakaf Peringkat Negeri Perlis
29-09-2022

Kangar, 29 September 2022 - Seminar Kesedaran Berwakaf Peringkat Negeri Perlis Tahun 2022 sempena Roadshow Kesedaran Berwakaf Peringkat Negeri Perlis telah diadakan di Dewan Kompleks DUN Perlis pada 29 September 2022.

Majlis turut disempurnakan dengan Keberangkatan DYTM Tuanku Hajah Lailatul Shahreen Akashah Khalil, Raja Puan Muda Perlis.

Turut hadir menyampaikan ucapan aluan adalah Tuan Md Ramzi Bin Ishak (Timbalan Ketua Pengarah, Jabatan Wakaf, Zakat dan Haji [JAWHAR]) dan Ustaz Haji Mohd Nazim Bin Mohd Noor (Ketua Pegawai Eksekutif MAIPs)

Sesi Diskusi Meja Bulat yang bertajuk “Perkongsian Pengalaman Wakaf Negara-negara Islam” telah disampaikan oleh beberapa panel termasuk Ketua Pegawai Eksekutif YWM yang bertajuk “Wakaf di Malaysia”. Antara panel lain yang terlibat adalah:

  1. Prof. Dr. Mujahid Mustafa Bahjat “Wakaf Di Iraq”
  2. Prof. Dr. Waluyo “Wakaf Di Indonesia”
  3. Dr. Ashraf Hassan Mohamed “Wakaf Di Mesir”
  4. Dr. Abdul Wahab Al-Haddad “Wakaf Di Yaman”
  5. Dr. Abdallah Saleh Abdallah “Wakaf Di Nigeria”
  6. Dr. Muhammad Fathullah Al-Haq Bin Muhammad Asni (KUIPs) sebagai Moderator

Terima kasih diucapkan kepada pihak Majlis Agama Islam dan Adat Istiadat Melayu Perlis (MAIPs) dan Jabatan Wakaf Zakat dan Haji diatas penganjuran bersama program ini.


Kongsi Kongsi