Aktiviti
DANA PELAJAR YWM SUMBANG 30 BUAH TABLET KEPADA SK LABIS, SK SRI LABIS DAN SK LKTP TENANG, JOHOR
01-08-2021

Labis, 1 Ogos 2021 - YWM telah menerima emel permohonan daripada SK Labis, SK Sri Labis dan SK LKTP Tenang untuk mendapatkan bekalan peranti bagi kegunaan murid mereka yang telah dikenalpasti mengalami kesukaran menghadiri kelas secara maya.

Antara sebab utama yang diberikan adalah peranti sedia ada perlu berkongsi dengan adik beradik yang lain, berkongsi peranti dengan ibubapa dan peranti rosak akibat penggunaan secara berkongsi.

Alhamdulillah, rezeki sekolah-sekolah ini, kami telah menyediakan 30 unit tablet Lenovo Tab M8 HD dengan setiap sekolah akan menerima 10 unit. Program serahan bantuan ini turut disertai oleh Prof. Madya Dr. Amir bin Shaharuddin, Ketua Pegawai Eksekutif YWM. Diharapkan tablet ini akan memudahkan lagi sesi pembelajaran anak-anak ini, dapat menghadiri kelas, dapat bersua muka dengan guru.

Mulianya seorang guru. Sentiasa berikhtiar untuk memberikan yang terbaik kepada anak muridnya. Cukup amalannya, cukup ilmunya, baik perilakunya.

"اللهم اغفر لمشايخنا و لمن علمنا وارحمهم، واكرمهم برضوانك العظيم، في مقعد الصدق عندك يا ارحم الراحمين"

"Ya Allah, ampunilah guru-guru kami dan orang yang telah mengajar kami. Sayangilah mereka. Muliakanlah mereka dengan keredhaanMu yang agung, di tempat yang disenangi di sisiMu. Wahai yang maha penyayang di antara yang penyayang".

Terima kasih para pewakaf. Wakaf anda, sinar buat mereka.

جزاكم الله خيرا كثيرا و جزاكم الله احسن الجزاء

Kepada yang ingin berwakaf, sila layari www.ywm.gov.my/wakaf-online dan pilih Sijil Wakaf Tunai Pendidikan.


Kongsi Kongsi