Aktiviti
DANA PELAJAR YWM SUMBANG SEBUAH TABLET KEPADA ANAK YATIM PIATU DI TANGKAK, JOHOR
01-08-2021

Tangkak, 1 Ogos 2021 - YWM telah menerima satu permohonan dari guru besar di salah satu sekolah di Tangkak, Johor. Kami dimaklumkan, penerima telah kehilangan ibu bapa sejak kecil. Semenjak itu, neneknya telah mengambil tanggungjawab menjaga beliau sepenuhnya dan 3 orang lagi cucunya. Neneknya tidak bekerja dan kadangkala mengharapkan bantuan saudara mara untuk perbelanjaan harian.

Sepanjang tempoh PdPR, penerima mengalami kesukaran untuk menyertai kelas kerana tiada peranti yang bersesuaian. Keadaan ini sangat membimbangkan guru besar tersebut.

Alhamdulillah, permohonan yang diterima terus diproses. Kami telah ke Tangkak untuk menyerahkan sendiri tablet Samsung Galaxy Tab A kepada penerima. Bukan sahaja tablet, kami juga menyumbangkan sedikit makanan keperluan untuk neneknya. Moga-moga dapat mengurangkan sedikit bebanan yang ditanggung.

Program serahan bantuan ini turut disertai oleh YB Senator Datuk Dr. Zulkifli Mohamad Al-Bakri, Menteri di Jabatan Perdana Menteri (Hal Ehwal Agama) dan Prof. Madya Dr. Amir bin Shaharuddin, Ketua Pegawai Eksekutif YWM.

Keprihatinan seorang guru, kami terjemahkan dengan sebuah sumbangan. Semoga Allah permudahkan urusan keluarga ini dan memuliakan semua guru-guru.

"اللهم اغفر لمشايخنا و لمن علمنا وارحمهم، واكرمهم برضوانك العظيم، في مقعد الصدق عندك يا ارحم الراحمين"

"Ya Allah, ampunilah guru-guru kami dan orang yang telah mengajar kami. Sayangilah mereka. Muliakanlah mereka dengan keredhaanMu yang agung, di tempat yang disenangi di sisiMu. Wahai yang maha penyayang di antara yang penyayang".

Program sumbangan ini merupakan inisiatif YWM melalui program Dana Pelajar di bawah Program CSR Prihatin YWM. Terima kasih para penyumbang. Sumbangan anda, sinar buat mereka. Kepada yang ingin memberi sumbangan, anda boleh menyumbang ke akaun CIMB ISLAMIC BANK BERHAD 8602218186 dan 'remark' sebagai DANAPELAJAR.


Kongsi Kongsi